Rica Chiptrim
Unichip Optimering
Davies Craig Vatenpumpar
 • Emerald K6 Beskrivning

 • Emerald K6 ecu introducerades 2010 med flera nya innovationer i mjukvara och hårdvara. ECU'n arbetar med en 32-bitars Power PC huvudprocessor för svåröverträffad prestanda, stabilitet och hållbarhet. Emerald K6 har nu utgångar för upp till 6 spridare och tändspolar för full sekvensiell kontroll av motorer med sex eller färre antal cylindrar. Dessutom har K6 den bästa och tätaste kapslingen av alla Emerlds styrboxar hittills.  

  Adaptiv Lambda-kontroll: Självlärande bränslejustering

  Genom att använda någon av de bredbandslambda som finns på marknaden med 0-5 Volt signalutgång så kan Emerald K6 justera sin bränslemapp själv. Funktionen är möjlig att konfigurera i tre olika arbetssätt vid olika belastningar och varvtal: Open loop, closed loop och adaptiv reglering.

  Lambdamappen har precis som huvudmappen an upplösning på 16x32 rutor där du ställer in önskad AFR (Air Fuel Ratio, luft-bränsleblandning).

  I mappen "Feedback mode" ställer du in var du vill att ecu'n skall justera mappen (addaptiv), var den bara skall reglera (closed loop) och var den inte skall reglera alls (open loop). 

  I korrektionsmappen lagrar ECU'n sina korrektioner. Du kan själv sedan välja om du vill applicera dessa ändringar på huvudmappen eller ej.

  Flexibla mappar

  Motorer med t.ex. vassa kammar kan ändra andningen abrupt. K6 varvtals- och belastnings-punkter är därför fullt inställbara av användaren. Du kan t.o.m.ändra mitt under mappningen. Programmet räknar då automatiskt om mappen för att stämma med dina nya punkter.

  CAN-buss och OBD

  Emerald K6 kan mata ut data för loggning antingen seriellt i RS232, via CAN buss eller via OBD för avläsning med ett normalt verkstads-instrument. Datautmatning sker av 21 olika värden 20 gånger i sekunden för att kunna loggas med god upplösning.

  Emerald arbetar även på felkoder i OBD som en kommande funktion.

  AIM, Race technology och Stack Instrument (t.ex. Dash2) och datalogger fungerar i dag. Men protokollet finns för nedladdning och fler instrument tillkommer efterhand.

  Avgastemp

  Du kan öka bränsle och sänka laddtryck när avgaserna blir varmare för att skydda motorn från skador orsakade av överhettning i förbränningsrummen.


  En K eller J typ temperatursensor kan användas tillsammans med lämplig signalbehandling. Emerald vill ha 0-5V som kalibreras till valfri temperaturkurva i programmet. Eller också kan VAG EGT-givare med inbyggt interface användas. Dessa givare lämnar en frekvens som funktion av temperaturen.

  VTEC, VVT, VVC, VANOS...

  Kärt barn har många namn. Emerald K6 är fullt konfigurerbar att styra alla olika kamaxelomställningar och insugs-spjäll mm som har två olika lägen.

  Dessutom klarar den av variabel kam på Honda och Rover. Fler motorer är under utveckling ständigt. Fråga oss om din applikation. Denna funktion kan justeras efter oljetryck för att korrigera för olika viskositet på kall och varm olja.

  Map switch

  Det går att konfigurera och bytta mellan upp till 3 olika mappar. Endast din fantasi sätter gränsen för hur många olika sätt du kan använda detta på.

  Funktionen tittar på ett stift efter en pänning mellan 0 och 5 volt som konfigureras till olika mappar. Med en enkel strömbrytare kan man växla mellan två mappar och med en tre-vägs brytare och ett motstånd når man tre mappar.