Rica Chiptrim
Davies Craig Vatenpumpar
Davies Craig Vatenpumpar
 • Chip

 • Sedan 1992 har Rica Engineering varit en av Europas ledande specialister på att utveckla mjukvaror till motorstyrsystem. Många års erfarenhet i kombination med avancerad utrustning gör att Rica behärskar nästan samtliga bilmodeller och motorer på marknaden. Mjukvaran utvecklas och testas noggrant hos Rica Engineering i Holland. All kunskap och kompetens är samlad under ett och samma tak så du kan känna dig säker på att mjukvaran håller högsta kvalitet, prestanda och tillförlitlighet.

  Uppgradering, chippning, mappning

  Mappning eller "chippa" som det också ofta kallas i folkmun, är konsten att kunna modifiera den standardmjukvara som finns lagrad i bilens motorstyrenhet, också kallad ECU. För att kunna öka motoreffekten krävs det förändringar av en rad olika inställningar i mjukvaran. Genom korrekta förändringar av dessa parametrar får motorn en effektivare förbränning, som resulterar i ökad effekt med bibehållen bränsleekonomi. Effektuttag på 20-40% och en minskning av bränsleförbrukningen med upp till 10% är vanligt.


  Vi tar hand om din bil

  På TS Motorsport chippar vi din bil i sammarbete med Rica.
  Vi kör ALLTID din bil på rullande landsväg före och efter.
  Du får alltid effektdiagram på DIN bil före och efter chippning.


  Priser

  Bläddra fram din bil i listan härunder. Då ser du hur mycket mer effekt och vridmoment du får samt pris. Det tillkommer 1000:- för körning på rullande landsväg. Men på priser över 5000:-  får du detta gratis.